Home Nieuws
Stoort de reclame u? Als u zich registreert en inlogt op onze website verdwijnt alle reclame!

Ander nieuws?

nieuws-overzicht.be - Internetgazet met artikels van alternatieve media bronnen. Voor een bredere kijk op nieuws in de vrije en onafhankelijke media.
Ghanja Nieuws - ICT - Games - Software
Langste celstraf ooit voor cybercriminelen
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2013-07-28 22:46:56

HackerIn 2012 werden in ons buurland Nederland twee van de vijf mannen gearresteerd die vermoedelijk verantwoordelijk waren voor de grootste hackerszaak uit de Amerikaanse geschiedenis. 160 miljoen creditcardnummers kwamen open en bloot te liggen.

Het gaat om de twee Russen, Vladimir Drinkman en Dmitriy Smilianets. Er zijn ook nog drie andere verdachten. Nog twee Russen en een Oekraïner, maar deze personen zijn nog altijd op de vlucht.

Justitie in Amerika heeft nu ook de aanklachten tegen deze cybercriminelen bekendgemaakt. Er hangt hen mogelijk een celstraf van meer dan 30 jaar boven het hoofd.

Dat zou dan ook meteen de langste gevangenisstraf zijn die ooit werd uitgesproken wegens hacken. In 2010 kreeg een andere hacker: Albert Gonzalez twintig jaar cel nadat hij meegewerkt had aan een grote hackoperatie.

Last Updated on 2013-07-28 22:56:55
 
MegaUpload vervanger Mega faciliteert toch opnieuw illegaal downloaden
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2013-02-22 17:01:34
Onlangs werd Mega gelanceerd door Kim Dotcom. Sinds Mega Upload offline werd gehaald werkte Kim Dotcom hard aan een comeback. Die is er nu gekomen met de website Mega op https://mega.co.nz/. En nog maar net een paar maanden online is de website alweer onder vuur komen liggen.

Met Mega kan men bestanden uploaden naar een eigen account. Deze bestanden worden versleuteld en opgeslagen in the Cloud. Deze bestanden zijn dus normaal niet voor iedereen toegankelijk. Maar dankzij de zoekmachine Mega-Search.me is het toch weer mogelijk om illegaal te downloaden.

Want met deze zoekmachine kan men via een omweg toch de bestanden downloaden die andere mensen geupload hebben. Want geuploade bestanden in een Mega account zijn te voorzien met een link die ook openbaar gedeeld kan worden. Mega-Search.me maakt deze links publiekelijk. Zo is het ineens mogelijk om een lijst op te roepen van de populairste links op https://mega.co.nz/.

De claim van Kim Dotcom die stelt dat de dienst niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de gedragingen van zijn gebruikers blijft geldig. Maar deze nieuwe zoekmachine toont opnieuw aan dat Mega toch gebruikt kan worden om illegaal te downloaden. Dit kan grote gevolgen hebben voor deze dienst.

Het is nog niet bekend wie Mega-Search.me gemaakt heeft. En Mega heeft hierover ook nog geen verklaring afgelegd. Kim Dotcom is momenteel op borgtocht vrij in afwachting van de uitleveringszaak naar Amerika die in Nieuw Zeeland loopt. Een hoorzitting in deze zaak volgt in Maart 2013.

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Mega Upload offline werd gehaald door de Amerikaanse autoriteiten. De website word verantwoordelijk gehouden voor het massaal illegaal verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

 

Last Updated on 2013-05-15 23:12:43
 
The Pirate Bay blijft de populairste torrent site
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2013-01-08 12:24:42

The Pirate Bay blijft populairste torrent site

Game of Thrones en Project X waren al uitgroepen tot respectievelijk de meest gedownloade tv-serie en meest gedownloade film. Maar waar worden deze gedownload. Torrentfreak heeft weer een top 10 samengesteld van de meest bezochte BitTorrent sites. Begin 2013 trekt The Pirate Bay nog steeds de meeste bezoekers, gevoldg door KickassTorrents en Torrentz. The Pirate Bay blijft, ondanks blokkades in Nederland en Groot-Brittanië, toch doorgroeien en heeft inmiddels zo'n 1 miljard pageviews per maand.

Traditioneel gezien zijn gebruikers van BitTorrent erg loyaal, hetgeen ook terug te zien is in de top 10, waar de meeste sites al meer dan 5 jaar instaan. Opvallende afwezigen vergeleken met vorig jaar zijn BTJunkie en Demonoid niet meer in de lijst te vinden, beide sites stonden als sinds 2006 in de top 10 maar zijn in 2012 offline gegaan.

Deze sites zijn in de top 10 vervangen door H33t en TorrentReactor, laatstgenoemde is een van de oudste torrentsites. Hieronder de top 10 meest bezochte torrent sites, de lijst is gebaseerd op verschillende traffic reports en de Alexa en U.S. Compete rank.

1. The Pirate Bay
2. KickassTorrents
3. Torrentz
4. IsoHunt
5. ExtraTorrent
6. 1337x
7. EZTV
8. Bitsnoop
9. TorrentReactor
10. H33t

Last Updated on 2013-05-15 23:19:31
 
Doorzoek de beste download websites met 1 Klik!
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2012-12-11 22:37:39

Doorzoek een uitgebreidde collectie van gratis download websites met de Freeware Search Engine.  The Freeware Search Engine is een gespecialiseerde zoekmachine. Hij zoekt naar gratis software op de beste gratis download websites op het internet.

Dit is erg handig als je op zoek bent naar gratis software die werkt. Want maar al te vaak download men per ongeluk shareware of trials waar men niks aan heeft. Het internet staat propvol en er zijn zoveel resultaten.

De Freeware Search Engine doorzoekt enkel websites met Freeware of Open Source downloads. Met deze zoekmachine bent u bijna zeker dat de software die u download ook ECHT GRATIS is.

Een ander groot voordeel is dat downloaden vanaf de Freeware Search Engine ook veiliger is. De Freeware Search Engine doorzoekt namelijk enkel een verzameling van gratis download websites met een hoge kwaliteit en Ranking wereldwijd. Op deze websites staan veel minder gevaarlijke programma's.

Dus probeer het gerust eens uit ;) U vindt de link hieronder:
http://freewaresearch.ghanja.be/

Last Updated on 2013-05-15 23:19:55
 
GTA 3 bijna gratis te downloaden
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2012-10-25 22:29:50

Spelletjesfabrikant Rockstar vierde vorige jaar het tienjarige bestaan van het spel GTA 3. Daarom hebben ze een remake van dit populaire spel uitgebracht voor Android en iOs. Het is jammer genoeg niet helemaal gratis, GTA 3 kost €4,82 op Google Play.

Het spel draait enkel op krachtige telefoons of tablets. Bij Rockstar zelf zeggen ze dat het spel voor iOS enkel werkt vanaf de iPad 2 en de iPhone 4S.

Op Android werkt het spel op apparaten zoals de Droid X2, HTC Evo 2, LG Optimus 2X, Motorola Atrix en Samsung Galaxy S2, en op tablets als de Acer Iconia, Asus Eee Pad, Motorola Xoom en Samsung Galaxy Tab 10.1.

Wie GTA 3 gratis wil downloaden om op een gewone PC te spelen moet nog even geduld hebben. Rockstar heeft het spel nog niet gratis vrijgegeven, zoals het eerder wel deed voor GTA 1 en GTA 2. Deze spellen zijn ondertussen al een aantal jaar gratis te downloaden op het internet.

Het is nu kwestie van afwachten tot Rockstar GTA 3 ook vrijgeeft als gratis game. Wie geen geduld heeft kan tegenwoordig het spel ook heel goedkoop online kopen. Ik zag GTA 3 te koop staan voor maar €6.50.

 
Gratis Download: Open alle bestanden met FreeOpener
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2012-10-23 20:57:58

Het gebeurt vaak genoeg. Iemand mailt je een bestand, maar dat krijg je niet open. Dankzij FreeOpener heb je hier veel minder problemen mee. Het programma kan echt heel veel bestandsformaten openen.

freeopenerWanneer men een bestand niet kan openen, komt dit meestal omdat je computer de software om dit bestand te openen niet heeft.

FreeOpener.com kan meer dan 80 verschillende bestandsformaten openen. En men moet geen extra programma's installeren om deze bestanden te kunnen openen.

Het programma doet dit door zelf de benodigde codecs op te halen wanneer nodig. Daarom moet je tijdens de installatie ook  het K-Lite Codec Pack downloaden van het internet.

Het programma kan dus allerlei office bestanden openen zonder dat office geinstalleerd is. Verder kan het programma de meest gangbare bestanden openen zoals pdf's, afbeeldingen, video of muziek. Zelfs gecomprimeerde archieven kunnen worden geopend met dit programma. Een volledige lijst van de ondersteunde bestands formaten vindt u hier.

FreeOpener is gratis maar de makers proberen er toch wat aan te verdienen. Daarom wil het programma wel erg veel andere software mee-installeren,  Toolbars en dergelijke. Als je dit niet wilt moet je goed opletten tijdens de installatie.

Download Gratis op FreeOpener.com

Last Updated on 2013-05-15 23:35:29
 
2 Jaar gevangenisstraf voor illegaal downloaden in Japan
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2012-10-12 21:10:41

illegaal-downloadenVanaf 1 Oktober 2012 kunnen Japanners bestraft worden met 2 jaar celstraf of een boete van 2 miljoen Yen (€19.900)  als ze illegaal downloaden.  Illegaal downloaden is al verboden vanaf 2010 in Japan, maar tot nu toe stond er nog geen vaste straf op.

Deze actie is naar aanleiding van een uitgebreide lobby campagne van de Recording Industry Association van Japan.  In deze campagne haalden ze een studie aan uit 2010 waarin te lezen is dat er in Japan 10 keer meer illegaal gedownload word dan legaal.

Veel critici zeggen dat men zich beter zou richten op degenen die deze illegale downloads online zetten.  Voor het plaatsen van illegale downloads op het internet in Japan krijgt men een celstraf van 10 jaar of een boete van 19 miljoen Yen (€99.500). Verkoopcijfers tonen aan dat Japan na de VS de grootste muziekmarkt heeft.

Last Updated on 2013-05-15 23:25:23
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 8
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2015 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies