Home Nieuws
Stoort de reclame u? Als u zich registreert en inlogt op onze website verdwijnt alle reclame!
Ghanja Nieuws - ICT - Games - Software
Freeware en Open Source Alternatieven
Over deze Website - Website
Geschreven door Webmaster   
2009-02-07 16:45:10

Degenen die al wat langer op het internet rondsurfen, zullen ondertussen wel weten dat de term freeware staat voor 100% gratis software zonder limitaties! Open source software gaat nog verder door de broncode ook openbaar te stellen. Open source en freeware applicaties worden steeds professioneler en vele bedrijven, scholen en zelfs overheidsinstellingen schakelen over op open source software.

Deze website heeft als doel mensen te adviseren over freeware en open source software alternatieven voor de meest gebruikte commerciële programma's. Deze alternatieve community beschikt over een uitgebreide downloadsectie en een forum waar u terecht kunt met al uw vragen over de installatie en het gebruik van open source of freeware programma's en spelletjes.

Alle programma's, games en webscripts op deze website zijn compleet gratis en zonder limitaties of beperkingen. Alleen open source, freeware en abandonware of bruikbare bestanden vrijgegeven onder een andere licentie. Nutteloze of illegale inhoud wordt direct verwijderd.

Ook auteurs van open source of freeware programma's, spellen of scripts zijn hier welkom. Auteurs kunnen via hun account zelf op een makkelijke manier hun downloads beheren en op elk moment updaten indien nodig.

Bekijk onze collectie programma's en games op http://www.ghanja.be/downloads/home.html

Auteurs kunnen zich registreren via http://www.ghanja.be/login.html

Last Updated on 2019-03-12 20:11:45
 
Vervang Photoshop door The GIMP
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2009-02-05 12:24:00

Heeft alles in huis om foto's professioneel te bewerken. Zowel voor beginners als gevorderden. Het programma heeft een grote community van gebruikers. Op het Internet zijn dan ook vele voorbeelden, stap-voor-stap handleidingen en talloze tips te vinden.

Wie graag zijn digitale foto's achteraf nog wat bewerkt hoeft niet meer overtuigd te worden van de kwaliteiten van commercieele producten zoals Adobe PhotoShop of Paint Shop Pro. Een gratis alternatief is The GIMP, een open source project, dat niet moet onderdoen voor de commerciële programma's.

U kunt het programma vinden op http://www.gimp.org. Om het programma te laten werken dient 2 toepassingen te downloaden en te installeren: GTK+ 2 en uiteraard The GIMP zelf. Beschikbaar voor Mac OS X, Linux en Windows besturingssystemen.

Website: http://www.gimp.org

Last Updated on 2019-03-12 20:12:22
 
Windows verliest in snel tempo marktaandeel
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
2009-02-05 00:09:52

Windows verliest in een snel tempo marktaandeel aan zijn concurrenten Mac OS X en Linux. Dat is zopas gebleken uit uit cijfers van Net Application's Market Share. In een zeer kort periode is het aandeel van Windows gedaald van 90,73% naar 88,26%.

Vooral Mac OS X wint terein en laat een stijging zien, van 8,03% naar 9,93%. Indien het marktaandeel Windows jaarlijks met hetzelfde tempo blijft afnemen en het marktaandeel OS X jaarlijks met hetzelfde tempo zou blijven stijgen, dan hebben de beide besturingssystemen in 2015 hetzelfde marktaandeel.

Jaar Windows Mac Linux
2004 96.36% 3.25% 0.29%
2005 95.97% 3.64% 0.31%
2006 94.85% 4.68% 0.38%
2007 92.91% 6.40% 0.46%
2008 90.73% 8.03% 0.76%
Jan 2009 88.26% 9.93% 0.83%

Net Applications maakte gebruik van de gegevens van 160 miljoen unieke internetbezoekers elke maand om tot deze cijfers te komen. Het bedrijf heeft een mooi overzicht gegenereerd van het marktaandeel Windows, Mac en Linux vanaf 2004.

Last Updated on 2018-08-01 12:15:56
 
Wat is Freeware?
Veelgestelde Vragen - Vragen over Software
Geschreven door Webmaster   
2008-08-11 15:14:11

Degene die al wat langer op het internet rondsurfen zullen ondertussen wel weten dat de term Freeware staat voor 100% gratis software zonder limitaties! Maar in tegenstelling tot zogenaamde Open Source software is de broncode van deze software niet vrijgegeven en mag deze dus ook niet bewerkt en geherpubliceerd worden.

Iedereen kan naar eigen goeddunken freeware kopiëren en installeren. In tegenstelling tot gekochte software wordt er geen beperking opgelegd aan het aantal werkstations waarop de software wordt geïnstalleerd. Freeware kan wel gebonden zijn aan beperkingen. Zo kan een aanbieder haar software gratis aanbieden voor thuisgebruik, maar wel een licentievergoeding vragen voor commerciële toepassing.

Open Source software gaat dus nog een stapje verder door de broncode ook openbaar te stellen. U zou voordat u tot de aankoop overgaat van dure commercieële software, ook eens kunnen kijken of er geen "Freeware" of "Open Source" alternatief is voor wat u zoekt. Klik hier om verder te lezen over Open Source Software.

Last Updated on 2019-03-12 20:13:44
 
Wat is Open Source?
Veelgestelde Vragen - Vragen over Software
Geschreven door Webmaster   
2008-08-11 01:10:59

Ten eerste is Open Source software geheel gratis en zonder beperkingen of limitaties. Open source is software die onder de GNU Public License of een van de afgeleide/verwante licenties valt. In de praktijk betekent dit dat iedereen de software zelf en de broncode naar hartelust en gratis mag gebruiken. Er zijn echter een aantal voorwaarden. De eerste en belangrijkste voorwaarde is dat alles wat je aan de code wijzigt opnieuw publiek en open source moet worden.

Bovendien moet de licentie en de vermelding vande originele auteurs behouden blijven. Op die manier ontstaan er voor de meeste open source-producten echte communes van ontwikkelaars die samen aan dit of gene pakket of product werken. En die ontwikkelaars zijn niet allemaal geitenwollensokken of idealisten. Ook grote jongens als Oracle, IBM en HP werken mee aan open source-producten. Hier-door is open source een beweging met als exponenten succesverhalen als Linux, Apache, Sendmail en Samba, naast duizenden meer anonieme maar vaak even succesvolle projecten.

Open source software is dus software waarvan de broncode vrij beschikbaar is. De gedachte achter dit concept is vrijheid:

-Vrijheid van distributie

-Vrijheid van gebruik

-Vrijheid om deze te wijzigen

Vrijheid houdt ook in dat iedereen de software mag gebruiken voor alle toepassingen, dat er geen restricties zijn aan waarvoor het gebruikt wordt. Zo mag je niet verbieden dat het bijvoorbeeld wordt gebruikt om genetisch onderzoek te doen, of kernwapens te ontwikkelen.

Open source is niet gebonden aan technologie. Veel mensen denken gelijk aan Linux als ze open source horen, maar het is prima mogelijk om open source software op een commercieel platform zoals Microsoft Windows te maken. Het gaat immers om de beschikbaarheid van de broncode. Open source zegt iets over wat je ermee mag.

De kwaliteit van open source software is vaak hoger dan van commerciële software. Bij commerciële software is er altijd de afweging tussen nieuwe features en het oplossen van fouten binnen een budget, en open source software kent geen commerciële deadlines en budgetten. Hierdoor wordt er meer aandacht aan kwaliteit besteed.

Doordat vele ogen naar de broncode kijken, worden bugs en veiligheidsgaten sneller ontdekt en opgelost.Je mag open source software wijzigen, zodat je het precies kunt maken zoals je wilt hebben. Of, als je dat niet zelf kunt of wilt, mag je het laten doen. Je mag het verder geven. Zo kun je profiteren van wat anderen hebben gedaan, en anderen laten profiteren van jouw werk.

Het criterium ligt niet in de prijs, maar in het feit dat de broncode van de software open is, d.w.z. aan iedereen bekend is en door iedereen is te wijzigen. Iedereen kan naar eigen goeddunken Open Source Software kopiëren, installeren, wijzigen en distribueren. In tegenstelling tot gekochte software wordt er geen beperking opgelegd aan het aantal werkstations waarop de software wordt geïnstalleerd of zelfs aan de wijze waarop de software wordt gebruikt.

Veel gebruikers besparen graag geld, maar dat is het niet alleen. IT-professionals brengen wijzigingen aan in de open broncode om er andere toepassingen of functies mee te creëren. Wederom omdat de code openbaar is, heeft Open Source Software het voordeel dat deze stabieler is dan software van een gedeponeerd handelsmerk. Duizenden gebruikers bestuderen de code, nemen deel aan het uitbannen van bugs en het verbeteren van het systeem.

Bovendien kunnen gebruikers profiteren van gratis updates, gemaakt door de Open Source-gemeenschap. Ten slotte vormt Open Source de neerslag van een wereld waarin een grotere rol is weggelegd voor het delen van kennis dan voor de marketing ervan. Door Open Source Software te gebruiken geeft men aan dat men deze filosofie onderschrijft.

Last Updated on 2019-03-12 20:16:09
 
Wat is Shareware?
Veelgestelde Vragen - Vragen over Software
Geschreven door Webmaster   
2008-08-11 00:42:31

Shareware of trials worden nog wel eens verward met freeware. Voor shareware of trials hoort wel degelijk betaald te worden. Je kan het weliswaar zonder kosten downloaden en er mee werken, maar het is de bedoeling dat als je het programma daadwerkelijk gebruikt een bedrag overmaakt aan de maker.

De meeste trials of shareware-programma's hebben wel een stok achter de deur ingebouwd om toch geregistreerd te worden. Ze zijn bijvoorbeeld maar een maand bruikbaar, hebben niet alle mogelijkheden geactiveerd staan of ze tonen hinderlijke schermen waarmee op registratie aangedrongen wordt. Na registratie en betaling krijg je een code toegestuurd die deze beperkingen uitzet. Dit heeft er wel toe geleid dat mensen er weer een sport van maken deze programma's te kraken en deze op Internet te plaatsen

Last Updated on 2019-03-12 20:14:24
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 2
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2024 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies