Wat is Freeware?
Veelgestelde Vragen - Vragen over Software
Geschreven door Webmaster   
maandag, 11 augustus 2008 16:14

Degene die al wat langer op het internet rondsurfen zullen ondertussen wel weten dat de term Freeware staat voor 100% gratis software zonder limitaties! Maar in tegenstelling tot zogenaamde Open Source software is de broncode van deze software niet vrijgegeven en mag deze dus ook niet bewerkt en geherpubliceerd worden.

Iedereen kan naar eigen goeddunken freeware kopiëren en installeren. In tegenstelling tot gekochte software wordt er geen beperking opgelegd aan het aantal werkstations waarop de software wordt geïnstalleerd. Freeware kan wel gebonden zijn aan beperkingen. Zo kan een aanbieder haar software gratis aanbieden voor thuisgebruik, maar wel een licentievergoeding vragen voor commerciële toepassing.

Open Source software gaat dus nog een stapje verder door de broncode ook openbaar te stellen. U zou voordat u tot de aankoop overgaat van dure commercieële software, ook eens kunnen kijken of er geen "Freeware" of "Open Source" alternatief is voor wat u zoekt. Klik hier om verder te lezen over Open Source Software.

Laatst aangepast op dinsdag, 12 maart 2019 21:13
 
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2024 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies