Wat is Abandonware?
Veelgestelde Vragen - Vragen over Software
Geschreven door Webmaster   
woensdag, 06 augustus 2008 20:28

Met abandonware wordt verouderde software bedoeld. Het woord is een samentrekking van het Engelse werkwoord to abandon (wat "verlaten" betekent) en software. Het gaat meestal om oude computerspellen voor DOS en spelcomputers. Hoewel de definities verschillen, gaat het meestal om software die niet langer verkocht wordt, en waarvoor de producent geen ondersteuning meer biedt.

Rond 1997 ontstonden de eerste websites die de uitdrukking Abandonware hanteerden en het mogelijk maakten de software te downloaden. In sommige gevallen wordt het spel door de rechthebbenden vrijgegeven. Het is daarmee in feite freeware geworden. Soms bieden de eigenaars van het auteursrecht ook zelf een ouder spel gratis aan. Dit doen ze meestal om publiciteitsredenen. Omdat veel van die verouderde computers tegenwoordig niet meer voorhanden zijn wordter soms gebruikgemaakt van emulators die een computer volledig kunnen emuleren op een moderne PC. Zo kunnen veel spellen gespeeld worden die vroeger heel populair waren.

Laatst aangepast op maandag, 23 februari 2009 10:27
 
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2022 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies