Stoort de reclame u? Als u zich registreert en inlogt op onze website verdwijnt alle reclame!
MegaUpload vervanger Mega faciliteert toch opnieuw illegaal downloaden
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
vrijdag, 22 februari 2013 18:01
Onlangs werd Mega gelanceerd door Kim Dotcom. Sinds Mega Upload offline werd gehaald werkte Kim Dotcom hard aan een comeback. Die is er nu gekomen met de website Mega op https://mega.co.nz/. En nog maar net een paar maanden online is de website alweer onder vuur komen liggen.

Met Mega kan men bestanden uploaden naar een eigen account. Deze bestanden worden versleuteld en opgeslagen in the Cloud. Deze bestanden zijn dus normaal niet voor iedereen toegankelijk. Maar dankzij de zoekmachine Mega-Search.me is het toch weer mogelijk om illegaal te downloaden.

Want met deze zoekmachine kan men via een omweg toch de bestanden downloaden die andere mensen geupload hebben. Want geuploade bestanden in een Mega account zijn te voorzien met een link die ook openbaar gedeeld kan worden. Mega-Search.me maakt deze links publiekelijk. Zo is het ineens mogelijk om een lijst op te roepen van de populairste links op https://mega.co.nz/.

De claim van Kim Dotcom die stelt dat de dienst niet aansprakelijk gesteld kan worden voor de gedragingen van zijn gebruikers blijft geldig. Maar deze nieuwe zoekmachine toont opnieuw aan dat Mega toch gebruikt kan worden om illegaal te downloaden. Dit kan grote gevolgen hebben voor deze dienst.

Het is nog niet bekend wie Mega-Search.me gemaakt heeft. En Mega heeft hierover ook nog geen verklaring afgelegd. Kim Dotcom is momenteel op borgtocht vrij in afwachting van de uitleveringszaak naar Amerika die in Nieuw Zeeland loopt. Een hoorzitting in deze zaak volgt in Maart 2013.

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat Mega Upload offline werd gehaald door de Amerikaanse autoriteiten. De website word verantwoordelijk gehouden voor het massaal illegaal verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

 

Laatst aangepast op donderdag, 16 mei 2013 00:12
 
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2015 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies