Stoort de reclame u? Als u zich registreert en inlogt op onze website verdwijnt alle reclame!
Google verbiedt Windows op werkvloer
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
zaterdag, 12 juni 2010 19:54

Google heeft werknemers verboden om Windows op de werkvloer te gebruiken, de beveiligingsproblemen van Windows zouden namelijk de oorzaak zijn dat de zoekgigant werd gehackt. Werknemers mogen voortaan kiezen uit Mac OS X of Linux. De aanval door vermoedelijk Chinese hackers zorgde ervoor dat Google al in januari begon met het migreren naar alternatieve besturingssystemen. "We gebruiken geen Windows meer vanwege de veiligheid", aldus een Google medewerker tegenover de Financial Times.

Apple
De meeste werknemers kiezen voor Mac OS X, hoewel ook Linux op positieve reacties kan rekenen. "Linux is opensource en geeft een goed gevoel. Microsoft geeft ons geen goed gevoel", aldus een andere medewerker. Personeel dat geen afscheid van Windows kan nemen moet van het management hier toestemming voor krijgen. "Het kopen van een nieuwe Windows machine vereist toestemming van de CIO", aldus een medewerker.

Naast Mac OS X en Linux is Google ook van plan om het eigen Chrome OS te gebruiken. De overstap van Windows stond al geruime tijd in de planning, de aanval heeft het proces alleen versneld, merkt een andere medewerker op. Veel werknemers waren in ieder geval blij dat ze nog steeds Mac OS X en Linux mochten gebruiken. "Er waren meer mensen boos geweest als ze Macs in plaats van Windows hadden verboden."

Bron: http://www.security.nl/

Laatst aangepast op zaterdag, 12 juni 2010 20:03
 
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2015 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies