Stoort de reclame u? Als u zich registreert en inlogt op onze website verdwijnt alle reclame!
Europese unie ondertekent ACTA-verdrag
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
vrijdag, 27 januari 2012 10:27
De Europese Commissie en enkele Europese landen waaronder Polen hebben in Tokio het fameuze ACTA-verdrag ondertekend. Dat verdrag is erg omstreden omdat het de schending van copyright en online piraterij moet tegengaan. Activisten gaan er van uit dat het verdrag zal leiden tot censuur. 

Het ACTA-verdrag (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) wil de wetgeving rond auteursrechten wereldwijd harmoniseren, onder meer door het opleggen van een rist standaarden voor de bescherming van de rechten van producenten van muziek, films, farmaceutica, mode en tal van andere producten.

Critici, waaronder activisten als de hackersgroep Anonymous, menen dat het verdrag de basisrechten op het internet kan inperken, en kan leiden tot censuur. De link naar de omstreden SOPA-wetgeving in de VS, die na protest van onder meer Wikipedia en Google op de lange baan werd geschoven, is snel gelegd.

Anonymous protesteerde gisterenochtend tegen ACTA met aanvallen op de site van het Europese Parlement, die een tijdlang onbereikbaar was. Ook de site van de Poolse premier Donald Tusk werd platgelegd met behulp van DDoS-aanvallen. Bovendien gingen duizenden mensen de afgelopen dagen de straat op in Polen om te protesteren tegen het verdrag.

De Verenigde Staten, Canada en tal van andere geïndustrialiseerde landen hebben ACTA vorig jaar al ondertekend, en ook de Europese ministers van Economie stemden in december al in met ondertekening van het akkoord. Wel moet het verdrag nog gestemd worden door het Europees Parlement. Dat zou pas in juni gebeuren. Het Europees Parlement kan het verdrag nog altijd bijsturen of afwijzen.

AccesNow.org is alvast met een petitie gestart tegen de instemming van de Europese Unie met ACTA.
Laatst aangepast op zaterdag, 28 januari 2012 10:48
 
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2015 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies