Stoort de reclame u? Als u zich registreert en inlogt op onze website verdwijnt alle reclame!
Europa wilt internationaal beheersorgaan voor het internet
Artikelen - ICT nieuws
Geschreven door Webmaster   
dinsdag, 05 mei 2009 19:08

Eurocommissaris voor telecom Viviane Reding vind dat het beheer van het internet in handen moet komen van een internationaal beheersorgaan. Momenteel heeft de Amerikaanse organisatie Icann die verantwoordelijkheid. In een mededeling meld Reding dat op 30 September van dit jaar het moment van de waarheid volgt. Dan vervalt namelijk de huidige overeenkomst tussen Icann en de Amerikaanse overheid. Dat opent de deur voor een volledige privatisering van Icann. Reding hoopt zo de huidige Amerikaanse dominantie in het internetbeheer te doorbreken. Want Icann beslist over de aanmaak of vernietiging van topleveldomeinen zoals .com en .org. De organisatie beslist ook over IP-adressen en het Domain Name System (DNS).

 

Reding hoopt dat president Obama de wereldwijde aard van het internet nu zal erkennen, en dat hij in september meewerkt aan een nieuwe, democratische vorm van internetbeheer. De internationale invloed van de Amerikaanse politiek werd duidelijk toen werd voorgesteld om een .xxx-domein in te stellen. Dat topleveldomein zou specifiek dienen voor adult websites. Conservatieve politici in de VS hebben toen Icann onder druk gezet om hier niet aan mee te werken. Eerdere voorstellen van Reding voor een internationaal beheer van het internet stuitten op felle kritiek. Er wer beweerd dat haar plannen zouden leiden tot een tragere besluitvorming. Ook werd er gevreesd dat de minder democratische regimes in deze wereld hun rechten zouden gebruiken om het internet verder te censureren.

Laatst aangepast op donderdag, 19 november 2009 05:23
 
Ghanja Freeware - Gratis Spelletjes Downloaden - Gratis Software Downloaden
   
Copyright © 2005 - 2015 - Sitemap

Deze website maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden en advertentieplaatsing. Blijft u de website gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies